Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδοσίας

Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδοσίας

Έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται κάθε 14 Ιουνίου η ημέρα της αιμοδοσίας σε όλο τον κόσμο “World Blood Donor Day”. Πρόκειται για μία ξεχωριστή γιορτή που σηματοδοτεί το πόσο σημαντική είναι η αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων αδιακρίτως φυλής και χρώματος. Φυσικά και η προσφορά αίματος σώζει ζωές.

Συγκεκριμένα ο κάθε δωρητής από την ηλικία των 18 ετών μέχρι και τα 68 μπορεί να δώσει αίμα και να βοηθήσει έναν συνάνθρωπό του.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι γιορτάζεται πάντα στις 14/6 γιατί τότε γεννήθηκε ο Karl Landsteiner, ο οποίος τιμήθηκε με βραβείο Nobel γιατί ήταν αυτός που ανακάλυψε τις ομάδες αίματος.

Το να είσαι δωρητής αίματος είναι μια πράξη αγάπης που δεν γνωρίζει σύνορα αλλά δίνει ελπίδες ζωής στον πλησίον σου και γιατί όχι και σε εμάς τους ίδιους.

Όλοι γνωρίζουμε ότι η αξία της γενναιοδωρίας είναι μεγάλη προσφορά για τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα.

Εμείς στις εκδόσεις Primus προσπαθούμε να αναδείξουμε τις αξίες του εθελοντισμού σε όλους όσους χρησιμοποιούν τα βιβλία μας. Έτσι λοιπόν στις μεθόδους εκμάθησης Ιταλικής και Ισπανικής γλώσσας έχουμε συμπεριλάβει το κεφάλαιο που αφορά τον εθελοντισμό.

Συγκεκριμένα, στο κεφάλαιο 6, στο βιβλίο Incontri  Italiani 3 – Libro delle studente (Β2) θα βρείτε μία ολόκληρη ενότητα με θέμα: Aiuta anche tu le persone bisognose.

Σε αυτή την ενότητα τονίζεται η αξία του εθελοντισμού και της αιμοδοσίας, μιας και κάθε προσφορά μετράει!

Diventa donatore di sangue: C’ è sempre bisogno di sangue negli ospedali purtroppo. Diventa anche tu un donatore e salva una vita.

Γίνε κι εσύ δωρητής αίματος και σώσε μία ζωή!